25-5-1 Block G2 Cheras Business Centre,
Jalan 3/101C Taman Cheras,
56100 Kuala Lumpur

603-9134 1532
hello@zfhsolution.com.my

Ada Pertanyaan ?
Hubungi Kami

Alamat :

25-5-1 Block G2
Cheras Business Centre,
Jalan 3/10C Taman Cheras,
56100 Kuala Lumpur

Telefon :

Soalan Lazim

Kami merupakan perunding kredit yang memberi nasihat, membantu dan bertindak sebagai orang tengah untuk mendapatkan pembiayaan yang diingini daripada pihak bank mahupun institusi kewangan yang lain.

Sila isikan borang permohonan online, dan upload dokumen yang diperlukan untuk semakan kelayakan. Sekiranya tiada masalah, kami akan meminta anda untuk menyediakan dokumen lain yang diperlukan.

Konsultan kami akan menilai laporan CCRIS, CTOS, RAMCI, atau laporan kredit lain yang berkaitan, seterusnya memberi nasihat dan cara penyelesaian mudah (sekiranya ada) kepada pelanggan.

Anda boleh mendapatkan laporan kredit melalui cara-cara ini:

 • Bank Negara Malaysia, kiosk BNM – walk in atau secara online
 • Credit Reporting Agency (CRA) CTOS – online
 • Credit Reporting Agency (CRA) RAMCI – online

Atau anda juga mendapatkan salinan laporan kredit CCRIS dan CTOS melalui syarikat kami.

Ya. ia amat penting untuk kami menilai, membuat semakan kelayakan dan membaiki status kredit anda sebelum menghantar permohonan anda di bank.

Untuk menjimatkan masa, wang dan tenaga, segala urusan boleh dilakukan secara atas talian atau online sahaja. Anda hanya perlu ke bank setelah permohonan anda diluluskan oleh bank. Mudah!

Tiada sebarang caj pendahuluan dikenakan kepada pemohon. Elakkan diri anda daripada ditipu oleh pihak yang tidak bertanggungjawab!

Salinan dokumen asas:

 • Salinan Kad Pengenalan
 • Salinan Slip Gaji 3 Bulan Terkini
 • Laporan CCRIS dan CTOS Terkini
 • Salinan Penyata KWSP Terkini

Tempoh semak kelayakan adalah tiga (3) – lima (5) hari bekerja bagi permohonan yang mudah. Sekiranya anda mempunyai masalah kredit, ia mungkin mengambil masa sehingga 7 hari bekerja.

Tempoh kelulusan adalah bergantung kepada institusi kewangan, biasanya mengambil masa 3 – 7 hari bekerja dengan syarat semua dokumen adalah lengkap.

raw logo

 

Berpengalaman lebih dari 8 tahun dalam mengendalikan pelbagai jenis pembiayaan kewangan seperti pinjaman peribadi, pinjaman perumahan dan juga pinjaman kenderaan. Rasai pengalaman pinjaman yang Mudah, Cepat & Selamat apabila anda berurusan dengan syarikat kami. Kami hanya menawarkan pinjaman dari bank dan koperasi sahaja.

Hubungi

 • 25-5-1 Block G2 Cheras Business Centre,
  Jalan 3/101C Taman Cheras,
  56100 Kuala Lumpur.
 • 603-9134 1532
 • Isnin – Jumaat 9 AM – 6 PM

© 2019 ZFH Solution Sdn Bhd (1312726-U). All rights reserved.